Posts

News on 18 December 2017

Image
Assalamualaikum. Good night. Yes, I'm typing... at 11.37 p.m..
It's Saturday, and of course, some stay late. But me have to set my own body,  cause school holiday is almost OVER!!!
And I just holiday like just a month!! or less than that, but never mind. Just mumbling. Ignore me. 
T.T
Actually, 13-16 Dec 2017, I went to Bandung, Indonesia. with my family. I gonna post about my travelling, since we went to quite cool place, got lots of nice scenery. I really do trying to post it on Sunday,  but i kind of jet lag, trust me, even though just 2 hours from Malaysia I got jet lag! thats horrible !
Then, on 18th I got really unacceptable news. And its about Jonghyun, main vocalist of SHINEE  ( a Legendary  KPOP boygroup).
6.00 - 6.30 i just scrolling my Instag, and there is no news,  by the mean time, bout him.
Then I just do some chores, by almost 7 p.m, if I'm not mistaken, my brother text me " Angah, did you hear bout jonghyun?" 'No, what is it?' "He died, suicide"


I think,it bou…

Day 1: Menyumbang kepada ekonomi negara melalui pengangkutan awam😀

Image
Assalamualaikum w.b.t.. Sila tepiskan habuk yang sentiasa tebal di blog ini untuk paparan lebih jelas. 😅
Just few stories by one of our gang, G.M.P  (Gagasan Mahasiswa Puteri aka Geng Minyak Petrol,  don't ask me birth of the name. It has its own history, i'm not in those moment, i'm perfectly could tell the whole story 😂)
Day 1: Menyumbang kepada ekonomi negara melalui pengangkutan awam😀
Pada hari tertentu (hahahaha, secret for special reason)  atie menggerakkan jiwa ke Sungai Long. Melawat family di sana.
MRT laluan baru Sg. Buloh-Kajang dijalankan sepenuhnya pada 17 Julai 2017. Kalau sebelum ni, atie turun di Stesen KTM Serdang,  dan hampir 30 minit dari rumah tanpa kesesakan lalu lintas dilaporkan, sesejak MRT dibuka, ada la satu stesen yang memanglah dekat dengan rumah.  Yakni Stesen MRT Bukit Dukung.
Eh stesen ni best tau, ada car park besar and banyak.  Makanya kalau nak pi mana2 nak naik MRT,  park je kereta kat sini dan kita enjoy 😂😂.
Oooooookeh. Tapi bukan itu kisah utamanya. Kis…

KERANA AKU ANAK CIKGU

Assalamualaikum...dan HAI. hahahahaha Tajuk aku kemain.  Selepas berhempas pulas kat tempat kerja ni, curi masa nak update blog sendiri. Dok kat umah memang takdan nak update sebab dah balik pun 7.30p.m.  Kadang2 lajak sampai 8 p.m,  So probability nak buat 100%. yang dibuat tu 0%. Nampak, biar berani bermimpi namanya!!!!  (persis angan2 mat jenin namanya atie. atie : " -_-' ")

Malas nak konflik ngan diri.  Makanya, tajuk KERANA AKU ANAK GURU muncul kes aku lunch kat sebuah kedai di kawasan Arau, Perlis bernama Singgah Rasa. and yes, atie bukan setakat singgah rasa minum makan tengok orang  sekali smuanya aku buat.
Ohya, i dont have any partner at my workplace,  so dont expect me eating berdua dengan anybody.  hahahahaha.
I saw a mother of two kids, sekolah rendah asanya.  Mom, seorang cikgu skolah kot.  Alah, tengok gayanya pun kita tau cikgu2 ni.  Then a mother of 3kids.  Abg, kakak, adik sedang makan sambil mak dia pun makan.  Mak pun cikgu sekolah. 
Then, this is my story....
Mak atie cik…

E.P.H.Y.R.A -Cantik Sihat Bertenaga ewaaaaahhhh!! hahaha

Image
Assalamualaikum... dalam ralik dok buat assignment, baru sedar diri ada berjanji kekhononnya nak citer feedback  lepas makan EPHYRA. Tapi berminggu berlalu gua asa kan???? ok sekarang nak tunaikan..janji mesti tunaikan ya idok?


Atie starting tengok review ephyra ni lepas tengok  blog Yuyu Zulaikha pasal produk ni. Pastu tengok Heliza Helmi pun makan. Pastu gigih pulak dia baca review orang lain pasal produk nih. Then kuar bilik,nampak my ami Deel Hashim pulak guna produk nih. Siap review face to face tau.
cehh...kegigihan lam nyata yang tak pernah dapat  even time buat assignment.. BOOOOOOOO diri sendiri  --'
Atie adalh bangsa paling tak konsisten dalam mengambil supplement tambahan. Bagi gua, makan ulam ulaman adalah cara penyihatan paling nyata. hahahahhaa. iya, betollah, awek mudakan makan ulam... Tapi, kalau dah era globalilasi menuntut tenaga  selewat jam 3 pagi, selama 25 jam sehari KO ASA ?????
Yes, thats why pentingnya mengambil supplement yang bukan sahaja mencantikkan kulit,  (ehem..seluruh tubu…

"apakah perasaan atie berdepan semester 8?"

Image
Assalamualaikum... aku adalah BANGSA PENIPU BERHABUK!!!! *emo kejap. sory, nampak bapak tok wan ngah cik habuk melekat kat blog asa macam..
"bukan ko blogger ke atie?" "bukan patutnya sekurangnya paling tersangat sikit pun, ko tulis HYE HYE, K BAI ke??"
banyak sangat benda nak cerita especially pasal praktikum. Tapi mostly mungkin kisah Semester 8 yang terkini?? Yes, right now I'm Officially Final Year + Final Sem Student. presenting the one and only  ~ATIEYYMINHO~
abaikan caption kalau takmau gangsterisme berleluasa gara-gara tamparan pada muka individu di atas. *ok lawak kesian. ha...ha.
apakah perasaan atie berdepan semester 8? honestly, cuba merasai yang terbaik. there were some situation that push us  (i mean me and my whole batchmate) trying to be as sincere as possible since we want to study. But then this one class make us miserable, not just for the whole day of Monday, but me it's for the whole week.
Seriously, till now I'm trying to be focus. Atie rasa setiap oran…