Posts

Showing posts from June, 2012

sokseh:final exam dh abih !! merdeka !!

Assalamualaikuuuuuuummmmmmmm...
Dengan penuh kesyukuran kepada Allah kerana banyak sngat3 bantu atie sepanjang final exam atie yang lalu. Menjalani final examination selama 2 minggu b'turut2 memang menguji kognitif atie, ketabahan dan kesabaran,serta  perahan idea yg lbih utuh dr perahan sntan umi nk guna utk wat ketam masak lemak (sedapnye... ^_^).. kali ni tolong bersabar membaca entry atie...xbohong,srius panjang.
first paper, pengurusan tingkah laku dalam pendidikan khas..subjek ni,errr....dh dpt spot soklan...suma,bg insan yg xbpe teror menghafal nih, mmg la ttp 1 kesukaran yg nyata lagi jitu..nmun,lepas abih paper ni,mmg ttiba ja asa ringan kepala bak di awangan biru....lalalala~~ penuh rasa bahagia..
second paper,pintar cerdas, kreatif dan berbakat. hah!! yg ni lg best...dpt spot soklan n dpt masa slma bbrpa ari utk merangka jwpn. pasti dgn sepastinya, rmai yg kata ayt femes ni kn? untungla~ kn?kn? 
huh..plez jgn la perahsantan sangat. mmg jnuh kot cr jwpn. surf tenet pun xjump…

^^..tHe nuMber One fOr Me.. ^^

Image
Assalamualaikum....
Sebelum atie teruskan bicara, yup, i know, semua lebih tertarik kepada gambar kt bawah ni kan? gambar ni bukan atie yg wat tw...atie cuma tmbah kt kata2 dalam bubble besar tu je..

KISAH 1)  
Atie penah teringat dulu. Time tu atie bersekolah kat MATRI (Ma'had Attarbiyah Al-Islamiyah). Seperti kebiasaan sekolah2 len, kitaorg pun keluar outing. Time kitaorg sampai sekolah pun dah pukul 5.30 ptg. Umi setia je menanti keseorangan kat depan asrama puteri. Hajat di hati atie tersangatlah gembira.
Ye lah, sape lah kan x happy bila umi kesayangan datang melawat tol x? Bahagianya bila dapat peluk umi.atie tnya,  "umi dah lama sampai ke?" "x...baru je...," Tapi time tu baru atie sedar, atie belum solat asar lagi !!
Cuba ya korang bayangkan, mak atie tunggu setengah jam tau (sebab mak selalu datang pukul 5) untuk jumpa atie, tp atie jumpa umi 5 minit je? hanya 5 minit !!
Boleh sebenarnya atie solat terlebih dahulu kat bandar sebelum balik asrama,tapi atie xwat cm…

carrymark

Image
Assalamualaikum…
Walaupun final exam masih belum tamat, namun jari jemari atie yg kerdil ni gatai btol nak tulis entry.. Ini berikutan keputusan carry mark bg subjek PC yakni Pintar Cerdas, Kreatif dan Berbakat.
Atie taw ramai sahabat atie yang terkejut lagi terkesima melihat markah yang sepatutnya 18/20 tetiba menjadi 16/20….What going on??? begitulah detik hati mereka..(bukan diaorang je, atie pun sama)..Da yang sudah down semangat untuk hadapi paper yang seterusnya, da yang redha lagi tabah dan sebagainya…malahan total carry mark pun rendah..
Jauh di sudut hati, ye, sedikit sedih sebenarnya. Atie juga mengharapkan A dalam subjek ini, namun, dengan carry mark yang agak rendah ni, mampu ke atie?? Atie bukanlah seorang yang mampu terus redha. Atie perlu berfikir kemungkinan hikmahNYa.
Sebenarnya,sahabat2 yang atie cintai, kasihi sepenuh hati..kita perlu bersyukur kepada Allah. Bersyukur kerana menghadirkan ujian ini. Nak tahu kenape?
Kerana Allah sedang memberi peringatan sebenarnya kepad…

Study Final Exam vs Rindu ???

Image
Assalamualaikum……….(lagaknya mcm bdk2 dtg braya je kan)..
Memandangkan sekarang ni ramai rakan taulan, sahabat handai, teman seperjuangan serta kekasih kejauhan…(erk??kekasih???)…saje nk kasi HOT cket… ,sedang bahkan day g bru lps 1paper paper pun, menghadapi peperiksaan akhir atau kte bebudak muda sekarang, FINAL EXAM
Ya, atie pnya paper bsok ye..BESOK,LUSA SERTA TULAT YE….semua nya major…PERHATIAN YE, MAJOR TAW!! Oleh itu, otk pun jd senget gara2 berat sebelah dek ilmu yg diperosok msuk tnpa rela..
NI YE JADUAL ATIE 5/6/2012 : Pengurusan Tingkah Laku Dalam Pendidikan Khas 6/6/2012 : Pintar Cerdas, Kreatif dan Berbakat 7/6/2012 : Kanak-kanak kerencatan akal, autisme, sindrom down dan pelbagai kecacatan
Ade beza ngn jadual kowg?? Mestilah…saya amik course PENDIDIKAN KHASdi UPSI
InsyaAllah, sem ni, atie ingin ulangi kejayaan yg lalu…insyaAllah disenarai dekan kan…tapi carry mark sem ni trok sgt…Allah Maha Mengetahui pilunya hati ini…Tapi bagi atie, selagi perjuangan belum selesai, jangan meng…