Posts

Showing posts from July, 2012

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK

Image
Assalamualaikum…
Ya, sedar x sedar, celik xcelik, letih penat keluh kesah, akhirnya Ramadhan pun tiba jua..ketika atie menulis post ni, sebenarnya kita sedang menyambut 2 Ramadhan. Atie yakin & pasti, kalau kelmarin ramai yang muka pucat lesi dek kerana hari pertama puasa, maka hari ini mesti rmai yg dh sdikit hepi kerana msih mampu menahan diri dari makan dan minum..walaupun asa perut b’bunyi dh mcm AJL dh pun prut atie nih, atie wat dun know je..lantak engkaulah perut, slagi abg bilal x azan maghrib,ko jgn hrp nk mkn..hahahaha(gelak besar).
Haa..bulan Ramadhan ni kan, dh mcm bulan hadiah taw bg kita. Sebab Allah dh gandakan segala amalan kita di bulan ini. Jadi, marilah sama2 kita meng’imarah’kan Ramadhan, memeriahkan Ramadhan kita dengan ibadah2 sunat.
Kalau sebelum ini terawih, 10 hari terakhir je baru nampak selipar comel anda di tangga masjid, kali ini, sedari awal Ramadhan lagi, sebatang tubuh kita dah ada kat dalam masjid.
Kalau sebelum ini, x pernah pun, or sekali sekala wa…

KEM ORGANISASI ZA’BA

Image
Assalamualaikum…kali ni atie nak citer pasal kem yg bru je b’jaya menggelapkan @ mem ‘burn’ kan muka atie yg kian nk putih nih. (putih keeerrr??)
Kem ni dijalankan di Kem Ayer Hitam, Batu Kurau, Perak.  Perjalanan ke kem ni memakan masa selama hamper 4 jam dari Tanjung Malim, Perak. Kalau sesiape yg ade kt kwsan Selangor, sila tmbah masa mengikut kesesuaian ye..
Kem ni t’sgt lah daebak sbb ada air terjun yg t’sangatlah sejuk..grrrrr, menggigil atie. Malam pertama (jgn salah pham ye), kami ada kan bacaan Yassin sempena malam nisfu Sya’aban. Selepas tu, kami da slot bersama penolong pengurus asrama a.k.a warden blok atie iaitu Blok B.
Then, kami da aktiviti yg lebih kpd game. Aktiviti b’sma p.cik2 fasilitator (sedikit aneh mnyebutnya coz sll pggil abg fesi kan??) tu, sngtlah best. Lagi best sbb kitowg xmcm kem yg len, bab dera mndera mmg TAK DE POOOONNNNN!!!!*tu lah keunikan UPSI sbnrnya taw*
Then, kitowg tido. Haha..tido kejap je. Kumpulan atie kena sentry (teringt men polis sentry zman m…

TAHNIAH!!!

Image
Assalamualaikum…
            Atie yakin & pasti ramai pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris sudah mndapat result bg final exam yang lalu. Bagi atie yg berada di Kem Ayer Hitam bersama Jawatankuasa Mahasiswa Kolej (JMK), AJK Blok serta Rakan Exco-Rakan Exco yg lain, result kami sedikit lewat. Alhamdulillah…result sudah pun diketahui. Memang teruk sgt semester yang lalu & memang result atie menurun dengan begitu banyaknya. PNGS 3.68. PNGK 3.80.  Sejujurnya, atie sedikit sedih. Dengan kesihatan yang kurang memberansangkan, dengan aktiviti yang banyak, dengan asingment yang tunggang langgang, Allah je tahu. Syukur atie ada housemate yang sekelas dengan atie, Tasya yang banyak sangat2 bersabar dengan kerenah atie. Rasa kesian sangat kt dia sebab kena marah je ngn atie. Bagi atie, Alhamdulillah sebab Allah bg atie result yang sedemikian. Jikalau nk diikutkan, atie rasa atie mgkin xlayak result sebegini. Usaha atie sangatlah xseberapa. Tapi Allah masih nk bg result yg elok utk ati…