27 August 2012

Sekilas Memori di Aidilfitri


Assalamulaikum!!! dengan kegagahan yg jitu + rasa malas yg tiada tolok bandingnya + idea xbape mencurah ke ladang gandum, rasanya masih belum terlambat kot (wlaupun t’lambat, wat2 rasa tak je ni) untuk atie ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua yg mengenali diri atie..segala yg atie ckp terguris perasaan ke, atie mohon maaf sangat2..

Alhamdulillah…berjaya jugak kita menghadapi Ramadhan sebulan yang lalu..


kalau nak diingat2kan lah, memang Ramadhan kali ini agak mencabar bg atie..atie xde lah nak jadi buruh binaan ke apa..dok umah je pun..

Cuma hampir setiap hari da je kshatan yg kurang memberansangkan..paling x best, bila dtg migraine.. Ya Allah, dari sahur sampai lah ke terawih, skit je kepala..alamatnya, mmg x gi lah terawih dekat masjid..terawih kat umah pun mcm nk tumbang je..bukan sehari, kadang2 smpai 2 3 hari..Dugaaaaaann..

Ade 1 hari tu, atie betol2 xsihat..cmpur dengan badmood, mmg jd trok bak fairy tukar jd gozilla..malam tu pun atie xterawih. Lepas maghrib, tros tido saaaaampai la pkul 10 lbih, baru bangun solat Isyak. Ish, trok betollah ank dara ni.. ><

Tapi selepas begitu lama menempuh dugaan, akhirnya Syawal pun tiba. Memang Syawal ni, atie target, atie nk jumpa sedara mara atie, atie nk berborak ngan diorg (coz zman skolah2 menengah dulu, msing2 malu2 kucing je nk tgur. Padahal zman kecik2 dlu, ciap bleh men polis sentry la, aci sembunyi la,aci ligan la),..

nk tukar2 citer..belajar mne, sambung mana..kalau da yg bljr kt obesi (overseas ok!!) tu, alang2 gi sne, bwak balik la buah2 tangan yg patot..ohya, atie dpt Turkish delight (ni drpda pakngah yg sudi menerbangkan kuih tu dari TURKI) n keychain PARIS taw!! Bukan paris Hilton tu pokcik,bgnn PARIS TU..di terbangkan khas dari Kota Romantik tu..

turkish delight...

PARIS !!

di samping itu, nk update info2 terkini, spe bakal tunang, bkal kahwin, bakal dpt anak, bkal dpt cucu…kalau de rezeki, dpt duit rye, ye tak???ekekeke..mcm2 la…

& u know what??!! I REACH THE TARGET…!! Hahahahahahahaha (gelak besar….akhirnyaaaa)..

Maw xreach targetnya, raya 1st sahaja di rumah ye, starting raya 2 sampai raya 4th, beraya je kerja..masuk umah, minum air, makan kuih,dpt duit raya $__$, kuar umah, gi umah orang lain pulak..memang xde kerja lain dh..

Raya 5th, kununnya bajet dok umah la…landing2 kan..tup tap tup, ada kdri?? Ok fine kndri je pon... Raya 6th (Jumaat), hehehe..ni best…Padang Besar!!! HERE I COME!!! Memang borong sakan la..besa lah, ~~setahun hanya sekali, pergi Padang Besar beli sampai pening~~ (tolong nyanyi mengikut nada lagu Selamat Hari Raya by Saloma)

Raya 7th, memang dok umah…akhirnyaaaaaa~~…then petang, sedang molek2 golek2 tengok MOHABBATEIN, tiba2.. "jom,kita kuar gi beli tiket nak blik UPSI n shoping2 barang nak bawak balik gi sana"…APE??!!! ala….umi ni, time tgk hndustan ni gak nk kuar?? tapi, kuar jugak,tetap xbantah ckp mak..

Bila malam menjelang, pkir2 balik..kental btol budak2 ni. Sampai 7 hari seminggu asyik dok atas jalan raya je. Cian keta tu…cian lagi kat mak atie yg jd drebar..hmmm,tunggu la atie amik lessen nnt.. 

Tu yg atie rasa best cket raya tahun ni dr tahun lepas kot…plus besfren dtg umah,bukan dy je dtg. 1 famly datang!! Giler cool (boboiboy)

Tp, dalam kemeriahan beraya ni, atie xlupa ade shabat atie yg dh kehilangan ahli keluarga. Atie tw diorg pastinya teringat bonda, ayahanda tercinta ketika lebaran ini. Tapi atie xtw cmne nk ckap or nk gmbirakn mereka. Jadi, kalau de yg atie tanya, diorg best ke smbut raya kali ini, bukan nye bermaksud atie xpham keadaan diorang.

Cuma, mgkin atie xtw nak susun ayt.. Atie nk kowg faham, yg sbenarnya atie nk kowg b’gembira di kala lebaran. Bergembira kerana kalian msih punya insan2 yg menyayangi kalian.. Maafkn atie sekiranya atie telah mengguris perasaan kalian.  Atie tak terniat sebegitu. Lansung tak..Maafkan atie ye..

Ok…taknak touching2…nnti balik tanjung malim, lagi sedih!!! Wuaaaaarrggggghhhh………
selepas entry semester panjang kat atas nih, sekarang entry bergambar!!!!

gambar saudara2 atie

gambar saudara2 atie lagi...

gambar b'sama saudara atie yg t'mampu shaja..


ni nk riak cket...gambar with mom n sistars!!

ni gambar adik atie..bru form1, tggi bukan men g..

ngn mak, maktok, mama atie & adik3 atie


gambar dengan tokcik..


Dh puas kot dpt tgk gambar ni?? Ke de yg dah muntah tgk gambar byk2 ni…aigoo..kalau nak diikutkan la, memang besaaaaaaaaar sgt family atie. Bayangkan je la, sibling arwah maktok sebelah mak= 8beradik,tok ayah sebelah mak= 3beradik, maktok sebelah abah= 8beradik, tok ayah sebelah abah= 8 gak kot...ramai?? ye...memang ramai pon!! 

ok2, stakat ini sahaja. Atie pun nak berehat..dh nk demam dh selepas raya ke 7. Punya la semangat gi melawat snak saudarakan?? so, kna sht sblum balik tanjung malim. Kalau x, jenuh kena bebel dengan Tasnim. Nurse tak bergaji… -____-"

Jaga diri sepanjang cuti ni. Buat yang bkal or telah mula belajar, selamat maju jaya diucapkan. Amalan sepanjang Ramadhan yg berlalu moga terus diamalkan, diistiqamah kan...insyaAllah. 

Salam sayang buat semua...

01 August 2012

Sweet holidays with BESTFRIENDS !!


Assalamualaikum…….

Setelah malam 12 Ramadhan baru nak update entry ni..ni atie nak perkenalkan kawan2 sekolah menengah dulu..sedar tak sedar (tak berape sedar diri lagi nih), dah 3tahun dah atie tinggalkan sekolah menengah..*tuaaaaanyaaaa I sekaraaaaang!!! (lempang sekali baru taw)*

Baiklah…ni gambar diambil sebelum bulan Ramdhan tiba…jgn ingat kitowang kantoi x posa beramai2 pulak taw..ni SEBELUM PUASA YE!!! (statement bahaya…takot JAKIM lak saman).

Sebenarnya kan, memang kitowg jalan2 smpai lemah lutut, makan2 sampai montel perut, menyembang smpai t’batuk2,shoping cket pun x (sve duit for lebaran..)..tu pun…smpat m’bzirkan duit di pusat game..bukan niat di hati nk bzir…Cuma nak kurangkan ketebalan dompet je*kununnya dompet owg kaya.pnuh duit kertas...hahaha(gelak besar!!)*

Ok2…ni la gambar kitowang..dari kiri…atie, salwani, sabariah, zaida, azimah, shuhada…and the fotografer…khairul hazizi@loq@jijie..(byak betul nama samaran…owg femes la katakan… -__-‘)..hah..kalau dengan dowg, memang xde nye nak cover2 makan.melantak serupa makcik bedah tgk TV gambar Hindustan..*eleh, sebelum ni pun memang atie xcover pun..hahaha -_-‘ *..Cuma, memikirkan kami berada di tempat owg, maka, kami msih duduk makan di atas kerusi dengan sopan santunnya…*kalau tak, kebarangkalian untuk duduk bersila atas lantai bawah bumbung dalam KFC tu kmungkinan ada*

atie, wani, sabariah, zaida, azimah, shue

jijie
Seharian ngn dowg, kongsi kisah2, gosip2 pnas t’kini. Yang xleh nak blah, azimah ngn jijie ni b’gadoh bgai nak rak..atie yg tengah mkn jenuh t’sedak..owg len yg tengah makan,asyik beralih tengok kitowg je..kalau meja mkan ni boleh b’ckap,dh lama dy jerit ngn nyaring “nk gadoh hal umah tgga, balik umah la gadoh!!!”.

Sebelum balik, kitowg g karaoke..er…yg nyanyi tu zaida, shuhada, ngn jijie je pun…atie tukang plih lagu (tugas favourite), yg len, tukang gelak..serius lawak..ini kalau masuk BINTANG KLASIK NASIONAL konpem msuk separuh akhir…daebak tol dowg ni.

Sekian itu sahaja berita dari atie…doa atie, moga kita dipanjangkan umur dalam keredhaan-Nya. Dimurahkan rezeki dari rezeki yang halal. Dikukuhkan lagi ikatan ukhwah yang terjalin. Salam Ramadhan dari atie, semoga Ramadan kali ini memberi lebih makna wat kita. Maaf seandainya ada yang mengguris hati. Diri ini juga sentiasa khilaf. Ohya, PUASA JANGAN TAK PUASA TAW !!! ekekeke….^__^

*gambar ini menunjukkan kerajinan atie m’edit’gambar pada cuti yang lalu…budak amatur,edit serba ciput mcm ni jerk….*

Salam Ramadhan Al-Mubarak dari atie untuk kowg,
Atieyy minho 

ekeke...taw la xlawa...jgn gelak!!