Posts

Showing posts from September, 2012

Jemputan ke........KKI !! (ape tu KKI??)

Image
Assalamualaikum...!!! 


Anda meminati Hafiz Hamidun? Meminati lagu nasyid yg dinyanyikan beliau & ingin bertemu dengannya secara live??

Anda juga meminati lagu2 nasyid dari kumpulan nasyid terkenal, IN-TEAM?? 

tetiba je rasa macam promoter kat TV plak.huk3. ..sebenarnya, KZ akan mengadakan Karnival Keindahan Islam 2012 (KKI) yg julung2 kalinya diadakan di UPSI. KKI bakal berlansung bermula dari.....

Tarikh:   27-30 September 2012 Hari:      Khamis-Ahad Lokasi:  Kolej Za'ba, Proton City.
Dalam karnival kali ini, pelbagai aktiviti, slot yg akan berlansung..yuran pulak memang sangatlah berpatutan...
contohnya, bagi Pertandingan Kaligrafi...yuran hanya RM3..kalau menang, dapat pulak hadiah besar. tak ke berbaloi namanya tu. pertandingan tu pulak bukan terhad kepada Kaligrafi Jawi je, tapi Kaligrafi Cina n Tamil pun ada. 

Terpulang pada korang, kalau bgsa Melayu tahu menulis Tamil, why not right? Kita kan 1 Malaysia. Jadi, ape tunggu lagi...ajak kawan2, jiran2 sebelah umah, pakcik-makcik sek…

~Merdeka Raya Aidilfitri 2012~

Image
Assalamualaikum....
"Sekilas ikan di air, sudah tahu jantan betinanya"...peribahasa Melayu. Yup, post kali ini x ade kena mengena pun dengan peribahasa tersebut. Atie just tulis sebab nk taw betul x peribahasa tu. Rasanya, sebelum2 ni, kawan2 atie ramai gelak je bila atie peribahasa...orang kata Cakap Siang Pandang2...atie kata Tengok Siang Pandang2...masalah !!

Sebenarnya, atie nak cerita, pada hari Sabtu yang lalu, KZ mengadakan Merdeka Raya, yakni jamuan raya kepada SEMUUUUUUAAA penghuni Kolej Za'ba. Ye, bila kita katakan jamuan, tidak moleklah kiranya (cewah!! mcm ckgu BM ) kalau x ade makanan.. huk43... happy je, senyum je bila sebut makanan ye...

MENUNYA: 
Nasi Pilah (kalau xsalah, resepi dari owg NOGORI), 
Rendang Daging (wajibul ghunnah mesti ada), 
Ayam Masak Merah (ni mesti ada bg penggemar ayam macam atie...~~), 
Acar, & tidak ketinggalan, 
pencuci mulut: buah tembikai&agar2 wrnamerah, biru n hijau...(ttba ja rasa mcm agar2 1 Malaysia)





serius xtipu.. teruja bet…

Orientasi with juniors (moza)

Image
Assalamualaikum..memandang atie tengah kesesakan , kesibukan yg agak sibuk, kekadang termengumpat jugak pakcik bas yg lambat amik kitaorg kt kampus ni (nnt msti kna mntak maaf ngn p.cik2 bas ni), atie baru boleh update  post utk kali ni. 
ok2..yang sebenarnya, atie nak sambung cerita tentang suka duka penat peluh + bau masam yang kekadang wat2 lupa je sepanjang minggu orientasi yang lalu. Aha, adik2 junior ni (tetiba rasa kembang kempis hidung dek kerana telah menjadi senior walaupun tubuh kecil bak budak sekolah je kan) ada orientasi kampus dalam 5 hari pertama diaorang di UPSI. Malam penutupan orientasi, ada pertandingan persembahan oleh 4 buah kolej di UPSI iaitu Kolej Za’ba, Kolej Aminuddin Baki, Kolej Harun Aminurrasyid dan Kolej Ungku Omar. Tidak dapat dinafikan adik2 junior Kolej Za’ba telah menjadi Johan!!! Yeay!!!! Bangga KZ jadi johan for 5 years straight. Last year, team atie johan. This time, adik2 ni pulak johan. Jadi taw la apa feel dy bila menangkan. Memang terharu bak n…

Sekilas Di Kolej Za'ba` (sekilas lagi -_-")

Image
Assalamualaikum…korang tau tak, ketika tulis post ni kan, atie dengan duduk atas kerusi batu memandang ke arah gelanggang yg kosong berlatar belakangkan segala highway kt Proton City nih (dramatik x??) Atie sekarang berada Kolej Za’ba di mana pelajar2 baru telah mendaftar di Universiti Pendidikan Sultan Idris bagi sesi 2012/2013…
SELAMAT DATANG KEPADA PELAJAR BARU, AMBILAN SEPTEMBER 2012/2013  UNIVERSTI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
Pada 2 September 2012 yang lalu, wah, atie jadi ala2 skeretariat gitu. Penat?memanglah adik oi. Segala jenis penat ada nih,. Sakit?? Skeretariat je kot yang sakit (termasuk atie). Mujur student2 baru xsakit.. kalau x, x ke lagi haru biru indigo nila?.
Hari pendaftaran, atie xterlibat pun dengan pendaftaran student baru..Atie menjual air je…jual je?? banyak la ‘je’..penat mak oi…bukan setakat kaki je bergerak, tapi segala tubuh tangan mulut sume gerak. Tangan nak cedok, mulut nak senyum + berceloteh “anak makcik dari mana? Kos apa? Lelaki ke perempuan? Umur bape? Eh2…