Posts

Showing posts from November, 2012

Gaza...bumimu ditawan lagi...

Image
Hari ini, detik ini, waktu ini, dunia di gegarkan lagi.. Mungkin atie xperlu pun bercerita pnjang kerana kisah ini seluruh dunia dh tahu... baru2 ini, disaat kita senang lenang menyambut Maal Hijrah,  Bumi GAZA sekali lagi diserang secara besar2an... Ya ALLAHUAKBAR, sakit, sedih hati atie tgk gmbar.. tambah2 yang anak2 kecil, matinya dalam senyuman.. Subhanallah....tetapkanlah pengakhiran terbaik buat mereka...amin..


Sahabat2 atie..tidak terusikkah hati melihat mereka? Tiada secebis kasihkah terhadap mereka? Seriusly, sejak akhir2 ni,atie sll ckp atie stress, atie itu lah, atie ini lah.. NAH !!!! Seandainya kehilangan ini berlaku pada adik atie,  saudara atie (Nauzubillah), BAGAIMANA??!!!
Ape sgt lah ujian atie nk dibandingkan dengan mereka.??!! Ape sangat lah penat atie nak dibandingkan dengan mereka??!! Ape sangatlah harga titisan airmata atie NAK DIBANDINGKAN DENGAN MEREKA???!!! ALLAH...ALLAH...ALLAH...Ampunkan atie... Ampun kan atie andai selama ini, atie xprnah ucap syukur atas sgala nikmat.. Amp…

Awal Muharram bakal menjelma..

Image
Assalamulaikum.. Alhamdulilah, sedar tak sedar, hari ni dah 29 Zulhijjah 1433 H... Ini bermakna. besok dah msuk tahun baru Islam... Atie terbaca post di FB td , atie rasa molek lah kiranya atie kongsikan kat blog untuk sama-sama kita amalkan,sama-sama meraih pahala, sempena 1 Muharram 1434H yang bakal menjelma esok..
Seperti yang dinyatakan oleh pemilik FB tersebut (mga Allah meredhainya), Rasulullah S.A.W. tidak mengajar lafaz khusus doa bagi awal tahun baru hijrah atau akhir tahun. 

Namun SECARA UMUM seseorang BOLEH BERDOA dengan apa-apa lafaz dan untuk apa-apa hajat sekalipun. SELAGI MANA TIDAK MENYANGGAHI SYARAK, termasuklah hajat agar tahun yang dimasuki tersebut dilimpahkan kebaikan.


Ayuh, bersempena tahun baru yang bakal menjelang,  sama-sama meletakkan azam baru dgn usaha setinggi gunung (bukan hrapan stinggi gunung je..) serta doa dipanjatkan agar segala perancangan, azam kita tercapai..insyaAllah,amin..
Alhamdulillah, syukur sangat, azam atie yg lepas,tercapai...alhamdulillah.. -macam aza…

secebis hati atieyyminho

Image
Assalamualaikum...
Alhamdulillah...hari yg dinanti sudah tiba...Hari JUMAAT, PENGHULU SEGALA HARI... Diam xdiam, bising xbising, tengok dh hmpir hujung minggu..walaupun td baru je post psl ke'stress'an assingment (mohon cikgu BM pham bahasa cikgu Pend. Khas ni), atie syukur sangat3 sebab Allah banyak sangat bantu atie sepanjang semester 3 ni. 
Kalau nak diingatkan, dulu time semester 2 hidup atie serabut sangat dengan assingment la, meetg la, discussion la, presentation la, macam-macam ada la bak pakcik Astro tu cakap.. Yup, sem ni benda sama, cuma alhamdulillah, masih teratur. Serabut tu memang xpenah lekang dari mulut otak atie.. Tapi sekurang2 nya masih terkawal... xde la feel nk wt Superman kat balkoni ke, flying fox dari tingkap ke..masih bleh gelak2,grau senda,kiranya....masih jadi manusia la..
Sem ni pun atie dh byk brubah..more talkative to my mom...even soalan kaji selidik pun suh mak tengok, check kot2 salah soklan ke... dengan adik2 pun dh jadi lebih mesra, penyabar (tu …

sedetik itu....

Image
Assalamualaikum…
Alhamdulillah…atie telah selamat tiba di kz tepat jam 5.30pagi, 3/11/2012 yg lalu.. 
Memandangkan klmrin atie m’hbiskan masa TANPA menyentuh assignment pun, maka hari ini (tadi), sekali lagi atie meluangkan masa merajinkan diri nak ke library sebab nk pulangkan buku. Seperti biasa, buku atie selalu t’lepas tarikh akhir & atie ase atie antara penderma terkaya untuk library. Kaya library kalau ada 100 orang mcm atie..^_^
Atas kerajinan yg melampau jugak, atie n wana pun berjalan t’kedek2 ke Secret Recipe sebab dh ngidam nk makan kek. Walhal, niat asalnye nak teman wana belikan kek untuk kawan dy je… -__-“. Sebelum singgah kdai tu, ktorang melantak roti canai kt sbuah kdai ni.


Dalam tgh2 dok mkn tu, wana citer kat atie psl sorang kwn dy. Dy cter, psl seorg kwn dy yg kini telah berpurdah. Wana gtaw atie, dlu time PLKN, kwn dy ni free hair…kemudian dy brubah dgn memakai tudung labuh dan kini telah berpurdah. Yup, tidak dinafikan, dugaan yg kwn dy hdapi sgt besar. Pertanyaa…