21 December 2012

a little girl whom i miss...^^

Assalamualaikum....wah!!!!! uhuk3...berhabuk blog dek lama tak update (penipu besar!!)... ok foine...takde habuk. 1st, maaf sangat2 sebab lama sangat tak update blog...bukan ape, banyak tuntutan perlu dilakukan. tuntutan nak makan or ke tandas pun perlu ditunda taw... nampak x ke'busy'an di situ??? (OK...CIKGU BM DAH MARAH)..

sebelum atie nak citer benda lain..atie nak update psl ni...tak kira, kna gak baca ni dulu...(hihihi...jgn mare ye..) ni sajak pasal atie. CEWAH!! ye, saya taw...saya tak sehebat Sonnet 18 by William Shakesphears or A. Samad Said. tapi ini luahan hati atie~~

sebenarnya, atie wat sajak ni sebab tak leh tido...something must be tell before going to sleep..at last, tertido sambil pegang pensel tulis sajak...hmm, asenye panyajak terkenal pun x buat perangai kurang senunuh mcm atie ni...nevermind, bukan psl tu pun atie nak cter...ni baru mukadimah...haha...mukadimah pun smpai tiga perenggan..

straight to the point, sajak ni pasal atie sebenarnya...tentang diri atie yg mgkin da org kenal sepenuhnya, atau da yg kenal separuh2 je...or da yg knal suku2 je...or da yg kenal 1/3 je.. (ok...dah2...hentikan repekan tak masuk exam nih atie !!)...

atie seorang yg sgt rendah diri. biarpun secara peribahasa atau fizikal nya. hingga sekarang atie msih mencari kelebihan atie. atie jrg sangat3 taw amik masa kenal diri macam mne. kenal sape sebenarnya diri ini...ape kelebihan atie. sejak dari dulu atie selalu nmpak kelemahan atie..x terlintas nak pkir pasal kelebihan sendiri.

Mungkin da yg akan kate, buat ape nak taw kelebihan sendiri??kan riak tu? Ya Allah, tak pernah atie nk riak terhadap org lain. Atie cuma nak taw sebab at least atie proud dgn diri atie..atie da kelebihan tu, n leh bantu orang dgn kelebihan. jadi,kerana kekurangan tu la wat atie rendah diri..malam tu pulak terdetik dalam hati, nak tulis sajak tentang diri atie.. TENTANG DIRI ATIE YANG DULU.. 

kerana 1 yg atie taw, atie sangatlah positif orangnya. Even dugaan macam mane pun mendatang, atie dulu msih tersenyum..msih bersangka baik dengan Allah...YA, atie rindukan atie yg dulu...so, just using simple english..hope u will understand...this is about....


A LITTLE GIRL

Whenever I looked back, I miss my old self..
there was such a little girl..
Who was naive..
Who love the animals and nature..
Love barbie and its fairy tale..
Lived in the wonderland without worries..
Help without hesitate..
Smile without being tired..
Love..
and Obey without asked why..

A little girl, who lived in a dream..
But dreamed big things,
with positive thinking..
Keep moving forward, 
and Never looking back..

A little girl who made her mom smile..
with proud..with her laugh..
who cheered people up,
encouraged people without a doubt,
made up when a heart's broken,
lighted up when a heart's darken...

Whenever she succeed, thanking to Allah would be the first..
Whenever she felt down, she won't gave up..
Because she knew, the world not end yet..

The little girl who knew...
she needs Allah's blessing, parents's blessing
to success in her life..

Yes, I miss the little girl..
 her naive, caring, obeying, loving, smiling, laughing,
positive thinking, hardworking, motivating, cheering..
I DO MISS THE LITTLE GIRL <3


ok...that's all from atie...ye, saya taw BI saya memang adik beradik tunggang bin langgang...faham tak sajak kat atas ni???
tapi, kalau da yg tak faham or salah, tgur je eh ...kalau semua ayat salah,err...boleh emailkan ayat yg btul x??hehehe...





sekian, SALAM SAYANG DARI AtieyyMinho