08 February 2013

Ini Azam Atieyy Minho ( IAAM )


Assalamualaikum…..apa khabar semua? Sihat kah anda? Sudah makan ke belum? (yes, ayat penuh, kompem cikgu BM puji..hukhukhuk). OK, sorry. Selingan tadi sebab selalunya ayat BM atie mmg tunggang langgang. Serius x tipu. Nama ja anak cikgu BM tapi, BM hampeh!!! Tu pun, heran gak macam mana la ak boleh dapat A- time SPM dulu. Ni bukan kes nak berlagak riak takabbur pandai taw, memang heran. Tah ape2 aku merepek dlm penulisan tuh. Ni mesti berkat doa ayahanda bonda tercenta kn??  HAH,kan dah terjelas depan mata bukti keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu dan bapa… ^_^. So….sayangilah ibu bapa anda..huihui

Ok, NEXT !!!! Sebenarnya kan, atie dah abis exam pada saat diriku mengupdate post di laptop umi sebab keypad di notebook bumblebee kesayangan sendiri dah rosak. FULLSTOP!! Memanglah ada niat nak beli yang baru, tapi ingat nak tundakan dulu, perbaik mr.bumblebee, buah hati kesayangan tu dulu. Dah tu, lepas keypad rosak, gi survey yang baru. Balik umah je, sekali ngan mouse dy plak rosak. La…notebook aku ni, bru elok2 bleh tgk movie, layan drama Jepun (motif time cuti, macam ni la), tup tup dy rosak plak. Tetiba terasa nak gigit je notebook tu. Ak gigit betol kang!!

Ok, dah. Motif sebenar taip ni, bukan pasal notebook tu, tapi pasal azam tahun baru. HAHAHAHAHA….dah msuk 2 bulan baru tanya, sadis x bunyi dia?? (Lantak ar, da owg, tgh tahun baru tanya taw). Mengenangkan cuti smpai sebulan sekarang nih, smpat la luangkan sedikt masa dalam menelaah movie2 yg penuh kat harddisk tu dengan memikir azam baru, and perancangan untuk 10 TAHUN AKAN DATANG..yup, penangan ketika cinta bertasbih ayat ayat cinta .
Dalam memikirkan azam tahun baru, ade la yg tersenarai macam

-          NAK AMIK LESEN KERETA
Ye, insan kerdil ni memang tak amik lesen kereta or motor lagi. Mula-mula ingat taknak amik la sebab public transport kan ade? Kurangla pencemaran alam ceket kalau ramai guna public transport kn…tapi, memandangkan kat tempat atie xde monorel, lrt n seumpamanya, ade bus pun risau pulak nak tunggu sorang2 kat bus stop, then kalau de urusan seri paduka baginda, kena pulak minta tolong umi ke tokteh ke jadi drebar, so my thought is I’m causing lot of trouble to the people around me. Jadi, nak ke taknak, I have to get it no matter what. (penuh keazaman.. -___-“)

-          LAPTOP BARU
Hah, sekilas pandang sudah tahu jantan betinanya, sekilas baca sudah tahu azamnya…muahaha. Ok, gelak jahat. Sebenarnya, memang dh masok dalam azam pun, Cuma tak taw yang secepat ni kena laksanakan azam tu. Dah memahami kan keadaan  notebook atie..ke nak atie cter balik?Bleh la scroll balik ke atas, penat nak taip.. :D. Alang2, nk laksanakan azam ni, atie ada usha 1 lappy tuh. Best gak, ade WINDOWS 8. Ade yg tnye, best ke Windows baru nih, bagi atie, ye la dh alang harga pun hmpir sma ngn Windows 7 pnya, baik try yg baru. Atie tgk processor dy pun ok, da grafik card lagi..RAM 6GB, walaweh….tertarik kot..murah sbb bli kt supplier. Straight from the factory..sbb tu agk murah J WAL-LAh!!

-          COURSEWORK 50 ABOVE, POINTER 3.80 ABOVE
Yang ni atie rasa setiap sem azam yg ni -__-" …xnak ckp lebih2.

-          SAVINGS
Hah, yg nih best. Korang tw x pinjaman yg atie spt xbpe cukup bg atie yg mmg kuat mkn nih. Tu pun, di thun 2013 ni kn, ade la wt prncgn utk 10tahun akn dtg. So, I thought at least I btol2 kna sve money gak. Ye la, skurg2nya xdelah terbeban sgt ngn nk byr pinjaman ptptn nnt, nk buat blnja kawin ke, saving utk antar mak ayah g haji ke. Lagi satu, mne ngn nk byr duit pinjaman umah g la, duit kreta…haaa…nmpk mcm xptut nk pkir sgt. Tapi, dh 21 thun kn, so bila lg la bdk atie nk pkir bnda2 matured cmni klu bukan skrg..(hah kau!! Matured sgt!!)

-         BIASISWA KPM
Hmmm..dlm pkirn atie msih terpikir…nk mntak ke tak..sebab atie bab maintain pointer ni xbpe gemar sgt..klu interview rsau dy tanya soklan pelik2. Kang da gak wt fakta sendiri dlm blik interview tuh..huh

Dah penat bebel2 panjang kat atas tu, mesti org heran mende lah budak ni, azam pun nk update ke. Well, bg atie, ni kira jadi peringatan utk atie la agar laksanakan jugak azam ni. Bila org baca, org pun akn sll ingat kan atie. Yup, ade lagi perancangan yg atie xtulis. Sebab yg tu details sgt, atie pun segan nk bca post atie sendiri.. *siap da tulis g bila grad, kerja pe, tunang bila (eh eh..), mcm2 la..better jgn suh atie tulis*

Jadi, ape prncgn korang utk 2013 nih??? -ade kawan I yg dh bertunang, ok, I jelesssss -__-“
Wlu ape pun prncgn, mtlamat, impian dan harapan, atie harap semuannya di makbulkan allah…insyaaAllah..ohya, wt la sama perancgn utk 10 tahun akn dtg. Srius, lps wat, ade la terselit rasa bersemangat tu sbb nk gapai ape yg dirancg kn tu. Kalau xde, err…boleh la gtaw atie cra lain utk motivasikn diri sndri…sharing is caring what…

Salam sayang dari AtieyyMinho... <3 sweet love lagi !!

# sempat berjimba lagi ngan bebudak nih time cuti2 ni