Posts

Showing posts from May, 2013

menDAEBAKan kelas PC terakhir!!!

Image
Assalamualaikum...pada hari selasa yang lalu, kami selaku pintar cerdas teacher-to-be (tatabahasa hancur), adakan sesi berposter dan berkempen. kami kemukana apa sahaja isu yang dikehendaki and buat poster tenatng penyelesaiannya melalui MI which is Multiple Intelligence. 8 orang yang mendapat undian tertinggi akan masuk ke pusingan akhir & mereka perlu berkempen. 5 orang yang mendapat undian tertinggi hasil dari kempen tadi, akan jadi pemenangnya.

the last and only....KELANA SISWA

Image
Assalamualaikum...alhamdulillah, atie dh sampai ke minggu 12 kuliah dh pun...yeayyy!!!! semester 4 atie bakal berakhir..this mean atie dah 2 tahun dah berada kt upsi..ok2, sebelum atie start mengenang, atie nk cter dlu puas2..10-12 Mei yang lalu, atie, wana, dina, tasnim, jiha, nisah, zul, hasril & shafiq menghadiri perkhemahan terakhir bagi menamatkan 2 semester kami bersama KELANA SISWA!!!
Merpati!!! phewit3..!!! ok, itu trademark kitorang -_-"
untuk kem 3B, atie mmg suka bab2 sejarah ni (sadis sangat). siap buat sejarah "atie pengsan, wana pangkukan". ye, x pernah tw owg wt kisah macam ni. ARIGATO GOZAIMASU wana!!! dlm xlarat tu, bleh pula dy angkt atie, dlm skit2 tu, bleh pulak pgku atie tnpa pikir pnjg. Jujur, atie xtaw nak balas ape. Nak tolong angkt dy semula, mcm mustahil cket.nk tlg blnja mkn, duit pun cukup2 mkn. xpe, nnt kite da jumpa sumthg, kite kasi eh...tu je cara yg plg atie pndai klu nk appreciate org. :)
mengenang kwn2 yg dpt mnjelajah hutan pusat ko …

~Kelana Siswa the 3rd story !!~

Image
Assalamualaikum...alhamdulillah...akhirnyaaaa!! 
sempat jugak atie nak tulis blog. penat taw. dh 2bulan , byak teramat aktiviti atie stiap hari+hjung mggu...dh mcm xde cuti dh..pada tanggal 1 Mei 2013, hari buruh..tetap BUKAN hari rehat bagi atie...huuuuu T.T ...bertungkus lumus siapkan assignment, forum, cari buku rujukan, study untuk test ...ase mcm nak nangis bertalu2 taw...xpe, yg penting hari ini atie nak update psl KEM 3A Kelana Siswa..


26-28 april yang lalu, atie ada kem bertempat di SK Raja Muda Musa, Kuala Selangor. Kem yang berlansung selama 3 hari 2 malam bermula hari jumaat-ahad DAN hri sabtu tu ade plak kls ganti kat sekolah, MAKA kem kami sangat menarik perhatian warga sekolah. Guru besar sekolah tu pulak Orang Besar dalam pengakap, jadi sedikit bangga bila tgk guru besar pakai uniform. (kalau time koko, xpkai unifom, atie sekeh idung). Kem kali ini walaupun xde backwood cooking or masak ala2 dalam buluh, msak sup pun dalam buluh, bakar muka pun tepi buluh, akan tetapi kem…