04 June 2013

Selamat Menghadapi Peperiksaan Semua!!

awal2 lagi dah buh gambar ni -_-"
Assalamualaikum...bangun pagi gosok gigi cuci muka terus mandi..
bangun pagi2 ni, atie sangat rajin..siap lipat sidai baju lagi. 
tengok blog Angel Pakai Gucci dengan senang hati, 
siap usha product2 kesihatan dengan harapan mak tlg belikan (#ehh??)

Tak nak cakap panjang sebab petang ni atie ada paper...iye, Hamba Allah ni bru first paper for final exam ari ni...tapi buat gaya mcm xdak final. smpat lagi doe tulis post.

*****
Pesanan ringkas dari atie & penaja
Sebelum melangkah ke Dewan Peperiksaan,pastikan anda membawa :

1. Slip peperiksaan - bukan slip result exam sem dpn. percayalah, ada yg pernah tersilap bawa.
2. Kad matrik - kalau kad matrik hilang, pstikan anda berjumpa dengan pihak berkenaan mcm bhgn Akademik ke.
3. Pen, Pensil, Pemadam, Pembaris, Pengasah ( The 5P's)
4. Bawak la calculator, alat2 lukisan, segala yg berkenaan mngenai subjek pada wktu tersebut 
-atie tringat, zaman mula2 masuk UPSI dlu, subjek esei ja, sume pakat nak bawak msuk calculator..padahal soaln psl "apakah pendekatan pengajaran?'' ja kot..cuak pnya pasal (atie slh sorg daripdanya-malu nk ngaku betapa lurus gaban atie dlu)
*****

Then, sebelum masuk dewan tu, istighfar banyak2. Selawat, tenangkan hati. Kalau rasa sangat gemuruh, better jgn berbincg dengan kawan. Ni bukan kes kera sumbang taw, sbb dh gemuruh, kadang2 berbincg ngn kwn wt kita lg gemuruh. Dari lupa habis, biar tggl ciput2 mklumat pun xpe.

Memandangkan, atie yakin, ramai yg dh stdy. Atie pun dh study, tapi ilmu blom ckup penuh di dada. Takpe, masih ada masa, chaiyok atie!! (musim2 macam ni, motivasi diri perlu kuat betol2 utk hadapi muka yakin kawan2 yg lain)

Atie doakan agar Allah permudahkan urusan kalian dalam menjawab exam.
Allah berkati segala ilmu yang kita peroleh. 
Allah bg idea2 yg bernas dalam menjawab exam nanti. 
Tiada lain pergantungan melainkan Allah. 
Sedar atau tak, saat ini, tika ini, kita benar2 sedar bergantung penuh padaNya??

:-) atie sangat suka perasaan ini.. perasaan kita benar2 ikhlas berTuhankan Allah. Kita benar2 bergantung harap padaDia. Ya Allah, Sayangnya Allah!!! <3
Terus berusaha, terus bersangka baik dgnNya ya?? Kerana Allah mengikut sangkaan hambaNya. Kita bersangka baik, InsyaaAllah, Allah janjikan perkara yg baik untuk kita.

Pegang 4 perkara ni : Doa, Usaha, Tawakal, Istiqamah !!

ok, tu je lah dari atie. Buat yang terbaik, yang paling baik taw!! Supaya apa pun result kita, kita xkecewa dh..

Moga Allah Redha atie & semua kawan2 & semua pembaca blog atie.





Salam sayang dari atie...Selamat Menjawab Semua!! Assalamualaikum.. ^_^
*bak kata wana...moga terus istiqamah*

02 June 2013

The Mary Kay Session

Assalamualaikum...ari ahad yg lalu, 26/5/2013, kami -JMKZ, MMK, AJK2 BLOK, RE2 & mreka yg berminat- mnyertai 1 kursus khas iaitu grooming!!disebabkn masa yg terhad, jd kursus pun terhad hanya kepada penjagaan kulit muka. Kursus tersebut dijalankan khas oleh Mary Kay.