13 August 2013

~Welcome Degree's Student~ wee3..^_^


Assalamualaikum kawan2...huhu

Amacam beraya??oh lupa2..maaf sebab terlambat.Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin dari atie sekeluarga. Alhamdulillah,selesai kita menjalani ibadah sebulan berpuasa sempena Ramadhan yg lalu. Puasa penuh x? xpenuh,xdpt duit raya..haha.

Ada juga kwn2 kita yg puasa xpenuh, bukan sbb2 perempuan. Sebab sakit. Demam lah biasanya. Kan Ramadhan ri tu byk ari yg pnas terik. Atie pun migrain spnjg Ramadhan (padahal dok umah je). So, yg tertinggal tu jgn lupa ganti taw.

OK..1 perkara yg bakal mendatang ialah Kemasukan Pelajar  Ijazah Sarjana Muda (Degree) Ke Universiti2 Seluruh Malaysia. bapak daebak je tajuk. haha..so, CHECKLIST!!

1. Dah buat pemeriksaan kesihatan? dh dpt segala smpul x-ray sume? ok, sume tu perlu dibawa time pendaftaran..jgn lupe.

2. Salinan akademik, segala sijil2 berkaitan, dah buat salinan dan cop pengesahan dari Pengetua or Guru Besar? kalau suh buat 5 salinan,& nk lebih pun xpe. Sebab takot hilang xtumbuh patah xberganti pulak.

3. Pada hari pendaftaran, mohon pakai seskema yg mungkin -___-"
L : rambut disikat rapi, baju kemeja + tie, seluar slack + tali pinggang, kasut bertutup + stoking.
P : baju sesopan (bju kurung), bertudung/bersikat rapi, kasut bertutup + socks.

4. Bawak la bantal, cadar,selimut, baldi sbb biasanya xdisediakan. Kot2 la terlupa ke, jangan risau, g cari kat pekan terdekat. *Macam Kolej Za'ba, usually kitorg jual dgn harga berpatutan sebab kesian kat parents dtg jauh2, xlrt nk angkut brg banyak2.

5. Alat tulis yang dicadangkan : pen 2 batang, ngn 1 buku nota. btol ni. nanti 1st week kuliah, klu asa perlu buku2 tulis tambahan, bru beli taw. Jangan bazirkan duit. Untuk buku rujukan pun refer pada lecturer. Kekadang ade je dalam library U.

6. Lastly, minggu orientasi. Yang ni WAJIB hadir. Jangan nnt korang xtaw mana fakulti korang bila sem bermula. Aku cepuk sorang2. Ganas taw senior korang ni, Kecik2 cili padi (ok, tipu..). Time orientasi ni tanya la ape2 yg xsempat ditanya dalam grup, or sblum masuk U. Kalau teringin nak aktif zaman U ni, bleh jugak tanya long-way fast-way kat fasi2 semua. Xpe, stahu atie, senior kat UPSI ni bukan raging sangat pun. Kalau korang aktif, diorg lagi ramah taw. U len atie xtaw. Ade yg kata same je...huhu

Pesanan terakhir
              GRAB YOUR CHANCE WHILE IT LAST.

Join la aktiviti. Bayangkan,nnt korang smbung master, dh xdenye nk jd ajk program bagai. Bila dh kerja nanti, xdenye nak happy2 tido sebantal, minum secawan, makan spinggan ngn buddyz sume. Time ni ja nk enjoy, kumpul pengalaman, eratkan ukhwah, luaskan connection. Cewah!! hahaha..

Nanti jumpa tegur2 la kalau sudi. *hak ni bapak pasrah punya ayat.haha*
Salam sayang,Atieyy Minho



06 August 2013

FCC promotions!!! lai~lai~lai~


Assalamualaikum..

Bersempena raya yang bakal menjelang, of course banyak betul kedai2, butik2, laman web online menyediakan promosi istimewa menjelang and so do Farmasi Colour Cosmetics!


Pernah dengar BB and CC cream?? yes! 1st sekali atie dgr pasal cream ni adlh from FCC. Ade yg kata, krim ni  sesuai la utk org yang selalu gi function. Actually (cewah), krim ini dia ada perlindungi UV sekali. kulit muka kita sll terbakar apth lagi pelajar U. Even kita stress study, wajib! kita jaga kulit muka. Taknak nnt ttba tertambah stress sbb muka plak. Dah sudah..

Jadi, sempena Raya ni, FCC da 2 promotions yg sgt men'daebak'kan taw. *xpasal2 tambah perkataan baru dlm kamus dewan -_-" *

1) FCC Adorn Set !!

- Kelihatan lebih cantik menawan vavavoom! dengan FCC Adorn Set.
- Set ini merangkumi sgala item yg baru & HOT selling dr FCC pada hrga yg jauh lebih murah!
- ok2..tambahan daebak, stiap pembelian FCC Adorn Set, korang akan dapat FCC Limited Edition Tote Bag* (satu2nya di Malaysia uollz) and of course FCC Limited Edition Money Pocket* a.k.a DUIT RAYA.

Notakaki: untuk item 1,2 &3, korang cuma bleh plih salah 1 dr 3 item tu tp bleh plih kaler kegemaran ^_^. & di post istimewa untuk anda:)

*sementara stok msih ada di gudang ^^

ohya!! Promosi dari 1 Julai 2013 - 11 Ogos 2013. Grab now this special cosmetic that have been proved safety without a doubt!!

2) FCC Duit Raya Fever


- Menangi Wang Tunai RM 1000 atau 5 x RM 200 hadiah saguhati

-Terma & Syarat :
·         Terbuka kepada semua pembelian product FCC samada melalui 'online' atau pembelian trus dari wakil2 terpilih.
·         Pembelian tersebut mestilah antara 1 Julai 2013 hingga 4 Ogos 2013 sahaja.

- Just do 3 simple steps :
            Step 1  : Send us your Full Name, Contact No., Email, Blog (if any) & FB Name together with your proof of prchse (any kinf of receipt) via PM to FCC FB Page or email it to marketing@naturalifesolution.com

            Step 2           : Post a product review/testimony/comments/pictorial/video tutorial/etc on FCC product via FCC FB Page ONLY & SHARE your review to your family and friends. The MORE effort to share, the CLOSER you are to WIN!! Make sure you tag FCC FB Page if you make a review in your personal blog.

Step 3           : Don’t forget to LIKE FCC FB Page: FCC (Farmasi Colour Cosmetics) & Follow FCC on Instagram : FCC Malaysia
        
CONTEST DURATION : 1st JULY 2013 – 4th  AUGUST 2013, Winner will be announced by 12th August 2013.

Ask us for more info: 03-5191 1510/ 013-3834 522 / marketing@naturalifesolution.com

Ok that all..haha. Pandai atie speaking. Selamat mencuba. Mana taw, kot2 dapat pocket money ^_^. Simple make-up shows your personality more!! *nk pkai pe lah raya nanti..pkai bedak sejuk kang lari pulak tok imam,terkejut -__-“ *