11 March 2015

"apakah perasaan atie berdepan semester 8?"

Assalamualaikum...
aku adalah BANGSA PENIPU BERHABUK!!!!
*emo kejap.
sory, nampak bapak tok wan ngah cik habuk melekat kat blog asa macam..

"bukan ko blogger ke atie?"
"bukan patutnya sekurangnya paling tersangat sikit pun,
ko tulis HYE HYE, K BAI ke??"

banyak sangat benda nak cerita especially pasal praktikum.
Tapi mostly mungkin kisah Semester 8 yang terkini??
Yes, right now I'm Officially Final Year + Final Sem Student.
presenting the one and only 
~ATIEYYMINHO~

muka mintak penampar. hahahaha
abaikan caption kalau takmau gangsterisme berleluasa
gara-gara tamparan pada muka individu di atas.
*ok lawak kesian. ha...ha.

apakah perasaan atie berdepan semester 8?
honestly, cuba merasai yang terbaik.
there were some situation that push us 
(i mean me and my whole batchmate)
trying to be as sincere as possible since we want to study.
But then this one class make us miserable,
not just for the whole day of Monday, but me it's for the whole week.

Seriously, till now I'm trying to be focus.
Atie rasa setiap orang ada point dalam hidupnya 
yang memaksa dia ke tahap 
ko tak boleh nangis bukan sebab tak sedih, 
tapi kerana penat/kecewa/etc.

Time ni, tengok balik pada diri. Apa yang diri akan buat.

Nak berjalan-jalan, duduk tepi tasik, tepi tingkap bangunan ke,
tengok alam ciptaan Tuhan.

Berjoging, senamrobik, gi gym ke,
keluarkan peluh.

Borak dengan kawan, hangout bersama-sama,
spend time dengan mak ayah
sembang perihal jatuh duduk yang tak terbangun.

Dengar alunan muzik yang tenang,

Tulis diari dan menangis moga2 kuat kembali,

dan 

tak kisah la walau apa pun kita buat,
kita masih punya Allah,
kita mohon kekuatan.

Buatlah apa pun asal tidak menyalahi syarak.
(mohon jangan ke disko. bahaya tempat ni)
kerana kekadang, kita sudah sampai limit kesabaran, ketabahan seorang manusia.
satu yang atie pesan pada diri yang sekali jatuh payah bangun,
kau akan kuat kembali
Tuhan tahu, kau akan kuat kembali :)